Segons Elisenda Alamany, Marta Rovira ha d’escollir entre dues opcions: Junts per Catalunya o un govern d’esquerres. La número dos dels comuns ha interpel·lat la secretària general aquest dijous en un acte al Teatre Kursaal de Manresa. “Senyora Rovira, o el PDeCAT o posem en marxa una Catalunya progressista”, li ha dit. “Les dues coses no poden ser”, ha afegit.

En aquest sentit, la portaveu de Catalunya en Comú ha preguntat a Esquerra si “tornaran a pactar amb els del tres per cent, els campions de les retallades, els qui no han volgut apujar els impostos als rics”. Alamany ha defensat que “el que li fa por al Partit Popular no són les declaracions simbòliques, sinó els canvis reals”.

“Farem tot el que estigui a les nostres mans perquè Puigdemont pugui recollir la seva acta de diputat”, ha afirmat la dirigent dels comuns. No obstant això, ha volgut deixar clar que mai no estaran en un Govern “amb els hereus del tres per cent”. Segons Alamany, les eleccions del 21-D  “van d’acabar amb tots aquells que parlaven d’anhels de canvi amb una via que naixia morta”.

Implicació de la UE

En l’acte de Catalunya en Comú Podem a Manresa també hi ha participat l’alemanya Ska Keller, presidenta del grups dels Verds al Parlament Europeu, qui ha demanat a la Unió Europea que “s’impliqui” en el conflicte català. “És el moment que la Unió Europea faci de mediador en aquest conflicte”, ha defensat. “La Unió Europea pot ajudar a reduir la confrontació i a buscar una solució”.

Ska Keller ha carregat contra l’actuació del Govern espanyol durant el referèndum de l’1 d’octubre i contra l’empresonament del Govern i els Jordis. Però també ha criticat el Govern de Puigdemont per la DUI. “El govern espanyol no ha fet cap proposta i el català ha tirat cap endavant sense tenir en compte les conseqüències”, ha dit.