La diputada electa de Catalunya en Comú-Podem (CatECP) Elisenda Alamany ha assegurat en una roda de premsa des del Parlament que el seu partit no donarà suport ni a un candidat independentista ni a un constitucionalista. En la mateixa línia ha criticat que a hores d'ara encara no se sàpiga el nom del candidat per presidir la Cambra que presenta el bloc independentista. 

Alamany ha exposat que a en Comú Podem li hauria agradat ser a la Mesa del Parlament, perquè considera que són "garantia de pluralitat", però ha lamentat que no els ho han ofert. 

Sobre la sentència del cas Palau, que es va fer pública aquest dilluns i que condemna a CDC a pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6.676.105 euros, Alamany ha retret al PDeCAT que no doni explicacions perquè "no fer-ho perquè un partit hagi canviat de nom és prendre la gent per tonta". La diputada electa considera que aquest saqueig mereix més explicacions i per això ha emplaçat al president Carles Puigdemont a donar la cara perquè "l'actitud davant la corrupció sempre ha de ser molt contundent".

Finalment, s'ha dirigit als diputats que estan empresonats a Madrid defensant que han de tenir garantits els seus drets polítics i, per tant, "se'ls ha de permetre delegar el vot".