L'Ajuntament de Barcelona ha cedit un espai cultural per a un acte on es lloarà la figura d'un dels dictadors més sanguinaris del segle XX: Ióssif Stalin, màxim mandatari de la Unió Soviètica entre 1922 i 1953.

Es tracta de la presentació del llibre Stalin insólito, de Ricardo E. Rodríguez, que se celebrarà aquest dissabte 1 de juliol a l'Espai Bota, al centre cultural municipal Fabra i Coats, del districte de Sant Andreu.

La presentació de Stalin insólito és un dels plats forts de la 1a Feria del Libro Marxista, organitzada per l'entitat Universidad Obrera, d'estricta obediència marxista-leninista, que, a més de parades de llibres i menjar, acollirà diverses presentacions i conferències.

El Gulag com a "faula"

Un dels capítols de Stalin insólito es refereix al Gulag, el sinistre complex de camps de deportació distribuïts per la gèlida geografia siberiana on van morir milions de persones, com "les faules del loquaç A. Solzhenitsyn", el premi Nobel de Literatura que va revelar-ne l'existència després d'haver-hi estat internat entre 1945 i 1956.

Anys de calúmnies

Tot el llibre de Ricardo E. Rodríguez està concebut com una hagiografia del tirà soviètic que pretén rehabilitar la seva figura, certament històrica. "Després de desenes d'anys de calúmnies sobre els grans líders revolucionaris històrics, ens toca a nosaltres netejar la seva memòria i agafar la bandera de la seva lluita, que és la nostra, la de la classe obrera", afirmen els organitzadors de la fira. 

Entre els actes previstos a la 1a Feria del Libro Marxista hi ha una conferència sota el títol de "Introducción a la Albania Socialista" a càrrec de Docktori Frashëri i Juan Mesana, la presentació dels llibres Centralismo democrático y Partido de Nuevo Tipo i La mujer y el marxismo, a càrrec de Clara Martínez i Juan Resana.