Les set assemblees territorials de l’ANC, organitzadores de la Marxa de Torxes de Lledoners, han decidit ajornar l'acte a causa de la pluja que ha caigut en les darreres hores i pel mal temps que s’espera que faci a la tarda i al vespre d'aquest dimarts.

L’organització ha decidit posposar la marxa per la tarda-vespre del dia 1 d’octubre, coincidint amb el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Estava previst que a 2/4 de 9 del vespre, quatre columnes amb torxes led sortissin de Sant Joan de Vilatorrada, de Santpedor, del santuari de Joncadella i de Pineda de Bages i posessin rumb fins a l’esplanada de Lledoners, lloc on tots els participants confluirien cap a dos quarts de 10.

Allà s'havia de dur a terme un acte presentat pel periodista Aleix Solernou i hi hauria actuacions musicals i d’arrel tradicional. També havia de parlar la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, un representant d’Òmnium, i familiars dels presos polítics.

L’organització ha decidit suspendre la marxa a causa del mal estat dels aparcaments i dels camins que havien de dur els assistents a Lledoners. A més a més, la previsió meteorològica feia que fos molt difícil poder muntar l’escenari i els equips de so.

Així doncs, la marxa de torxes i tots els actes que estaven previstos se celebraran a la mateixa hora el dia 1 d’octubre, que s’aprofitarà per commemorar el segon aniversari del referèndum, que va ser especialment violent a la comarca del Bages.

La marxa de torxes està organitzada per l’ANC d’Artés, Balsareny, Callús, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella, i Súria.