El professor de la Universitat de Tours (França) Jorge Cagiao y Conde ha manifestat que si el Tribunal de Justícia de la UE declara la immunitat del president Carles Puigdemont i pot entrar a l'Estat espanyol sense que el puguin detenir "això pot incendiar Espanya" en termes polítics. Apunta a un gran impacte polític.

Cagiao y Conde ha fet referència a la possibilitat que el Tribunal segueixi el mateix criteri de l'advocat general de la UE, Maciej Szpunar, com fa habitualment, després que ha reconegut que el vicepresident Oriol Junqueras tenia immunitat des que va sortir escollit diputat a les eleccions europees. No se li va aplicar llavors i ara tampoc se li podrà aplicar, perquè està condemnat en sentència ferma.

En el cas de Puigdemont en canvi, que té plantejat un recurs semblant davant el Tribunal europeu, la decisió d'immunitat seria aplicable, perquè no ha estat jutjat ni condemnat. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat