Un total de 65 professionals sanitaris, entre ells 5 facultatius, de l'UCI de l'hospital Santa Lucía de Cartagena (Múrcia) s'han hagut d'aïllar en quarantena després d'utilitzar màscares defectuoses que havia distribuït el ministeri de Sanitat, dirigit per Salvador Illa.

El ministeri va distribuir a Múrcia 15.000 d'aquestes màscares, i posteriorment va demanar que es retiressin, però els sanitaris ja feia uns dies que les feien servir en plena pandèmia de coronavirus.

En un comunicat, la conselleria de Salut ha assenyalat que s'han substituït els professionals d'aquest servei on es van distribuir les màscares. A tots els professionals adscrits a aquest servei se'ls està realitzant la prova de PCR. En plantilla hi ha unes 160 persones en total.

El conseller de Salut murcià, Manuel Villegas, ha detallat aquest dissabte en roda de premsa que el material es va repartir entre els dies 13 i el 15 d'abril, abans que s'avisés de la deficient protecció que tenien davant la COVID-19.

El conseller ha indicat que els serveis de prevenció de la conselleria estan analitzant en quines àrees s'han distribuït, tot i que ha demanat esperar-se perquè la malaltia, en cas de donar símptomes, té una "latència" de diversos dies.