Un unionista ha agredit aquest matí un periodista d'El Nacional a la platja de Mataró. Els fets han tingut lloc aquest diumenge quan l'home, que anava a treure les creus grogues que el CDR de Mataró ha posat a la platja, s'ha encarat a un periodista d'aquest mitjà que treballava cobrint l'esdeveniment i l'ha agredit.

L'home, amb ulleres de sol i gorra, feia una estona que mirava com els independentistes feien activitats a la sorra des de l'altra banda del passeig, juntament amb cinc persones més. De cop, s'ha apartat del grup i s'ha adreçat amb decisió a la zona on hi havia les creus. Quan l'han vist, alguns dels presents han començat a increpar-lo.

Després d'unes passes, s'ha girat i, quan ha vist que el periodista l'estava gravant, ha donat un cop a la càmera i li ha fet caure el telèfon a terra. Tot seguit, se li ha encarat cridant "¿qué haces grabandóme?" i ha intentat agredir-lo. La situació ha acabat amb la intervenció de la Policia Local i dels Mossos, que ja estaven desplegats a la zona en previsió de possibles incidents. Els agents han recollit les dades personals al periodista i a l'agressor, al qual han allunyat de la zona dels fets.

Algunes persones han identificat l'home a la xarxa i han assegurat que té relació amb Plataforma per Catalunya. A més a més, se l'ha vist participar en diversos actes unionistes a la ciutat.

Aquesta és la segona agressió que pateix un periodista d'aquest mitjà els últims mesos. El mes d'octubre, un càmera que gravava una manifestació unionista al centre de Barcelona també va rebre cops per part d'un dels assistents.