L’associació de jutges i jutgesses Àgora Judicial ha denunciat el pacte del PSOE i el PP per col·locar el magistrat Manuel Marchena a la presidència del Consell del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem “prescindint del procediment legalment establert”, fet que considera “irregular” i “altament preocupant”

L’entitat recorda que, segons la Llei orgànica del poder judicial,  són els vocals del Consell els que han de proposar i triar el president “de manera que ningú més està facultat per designar un càrrec d’aquesta naturalesa i responsabilitat”. En aquest sentit ressalten que ni tan sols s’han escollit els vocals, ni s’ha constituït el nou CGPJ.

Àgora Judicial qualifica la designació d’“irregular”  i sosté que suposa “un llast d’inici que perjudica encara més la imatge de la justícia i constitueix un cop molt dur a la reivindicada independència judicial, ja de si posada en dubte a causa de diverses decisions polèmiques”.

Afirmen, a més, que la designació de Marchena condicionarà l’elecció dels nous vocals, “en funció de l’acceptació o no del candidat a la presidència no proposat per ells sinó pels partit polítics”.