L'associació de juristes Àgora Judicial ha defensat l'actor espanyol Willy Toledo, processat per "insultar a Déu i a la verge" a les xarxes socials, recordant que la "blasfèmia va ser expulsada de la repressió pública fa molts anys" i que, per tant, no és delicte, i confiant que els fets investigats siguin els descrits per l'article 525 del Codi Penal.

Aquest article del codi penal assegura que només poden ser multats aquells que facin escarni dels dogmes, ritus, creences i cerimònies religioses, o bé si vexen als que realitzin aquestes pràctiques. Àgora Judicial també recorda que llevat aquests casos, la llibertat d'expressió "empara el sarcasme o la burla dels sentiments religiosos" que no vagin dirigits a un grup o persona.

 

A més a més, l'associació ha volgut destacar que que aquest delicte està dirigit a les minories religioses i aquells que les professen, ja que ha Espanya han estat perseguides, no com a "prevenció de l'ofensa" contra el catolicisme, religió àmpliament majoritària al país.

Per últim, Àgora Judicial, critica que s'està expandint la justificació de la repressió en fets no relacionats amb "la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques" sinó en "accions repressives fonamentades en la defensa d'uns principis inexistents o en unes creences que no tenen reconeguda aquesta protecció en un Estat aconfessional", com és el cas d'Espanya.