Els advocats dels presos polítics estan coordinant les seves actuacions davant el pròxim judici, i, encara que creuen que hi haurà un "espai de coordinació" de les defenses, consideren que hi haurà diferències perquè cadascuna tindrà la seva pròpia estratègia.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, i l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, han dit que la defenses estaran coordinades, fins i tot la de Santi Vila -que va dimitir com a conseller per ser contrari a la declaració unilateral d'independència-, encara que cadascuna mantindrà una estratègia pròpia.

Van den Eynde ha assegurat que és possible que encara que "ens coordinem, nosaltres no dictem el que fa el company", i per això hi haurà diferències, encara que "el que seria greu és que treballéssim uns contra altres i això no crec que passi".

Els advocats de les defenses de tots els acusats, que han creat un xat per intercanviar-se documents i comentaris, també han mostrat la seva preocupació pel trasllat diari dels presos des de la presó fins al judici perquè "el trasllat de presos és la cosa més inhumana que existeix en tot el sistema, més fins i tot que la pròpia presó perquè és un espai descontrolat d'impunitat", ha dit Van den Eynde.

Sobre la sentència, Cuevillas, que no assistirà al judici perquè els seus tres defensats -Carles Puigemont, Clara Ponsatí i Felip Puig- figuren en una peça a part, no preveu que es faci pública abans de les eleccions i, per tant, que pugui impedir la participació electoral dels acusats.

"Una cosa és que vulguin acabar el judici perquè no hi hagi un clima processal barrejat amb el clima electoral, però la sentència la trauran després, n'estic convençut", ha dit l'advocat de Puigdemont.

Els advocats han descartat també la possibilitat que hi hagi un pacte amb la fiscalia.