L'Advocacia de l'Estat s'ha retirat del procediment al Tribunal de Comptes contra 34 alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat als quals s'acusa de desviar fons per a la promoció exterior del procés, però, en canvi, ha entrat al procediment penal per aquest mateix cas obert al jutjat número 18 de Barcelona.

Els informes del Tribunal de Comptes en què es reclama 5,4 milions d'euros a membres del Govern de la Generalitat entre els anys 2011 i 2017 va aterrar fa unes setmanes als jutjats, en concret al jutjat número 18 de Barcelona. L'origen d'aquest cas penal està en la querella impulsada per la Fiscalia arran de l'informe del Tribunal de Comptes.

Abogacia Esado causa contra cargos Govern gastos exteriores

Acusació particular

Segons s'ha comunicat avui a les parts, l'advocat de l'Estat ha comparegut com a acusació particular i com a part en aquest cas.

Per contra, no ha pogut fer-ho en el cas en marxa al Tribunal de Comptes pel fet que els fons la utilització dels quals es qüestiona corresponen al Govern de la Generalitat i no són fons de l'Estat. Aquesta absència de l'Advocacia de l'Estat al tribunal de Comptes havia provocat la denúncia de l'oposició al Govern de Pedro Sánchez.

Les forces independentistes han reclamat repetidament al govern de Sánchez que retiri l'acció de l'Advocacia de l'Estat i de la Fiscalia en la persecució judicial dels responsables del procés.

 

A la imatge principal, Artur Mas, un dels alts càrrecs perseguit pel Tribunal de Comptes per desviament de fons per a la promoció exterior del procés / Efe