L'advocat de l'enginyer informàtic Hervé Falciani, Manuel Ollé, ha dit al jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea que espera que el seu defensat "no sigui una moneda de canvi" per Marta Rovira, exiliada a Suïssa amb una ordre internacional de detenció i processada en la causa del procés independentista a Catalunya per rebel·lió.

Segons ha explicat Ollé als mitjans de comunicació després de la vista, això és el que ha exposat davant del magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció número 6 després de pronunciar els seus arguments jurídics en contra de l'extradició, la qual ja va ser rebutjada per la mateixa Audiència Nacional l'any 2013.

"Quan m'ha tocat informar, després de realitzar tots els arguments jurídics he dit que no volia pensar que, d'acord al que havíem llegit aquest matí en els mitjans de comunicació, fos una moneda de canvi des del punt de vista polític", ha indicat.

Després de la vista, l'advocat s'ha desplaçat a l'edifici dels jutjats de l'Audiència Nacional, mentre que Falciani s'ha quedat en el que s'ubiquen les sales de declaracions en espera de la decisió judicial de si deixar-lo en llibertat o ordenar l'ingrés a presó provisional. Després que De Egea hagi emès la interlocutòria en la qual acorda llibertat amb mesures cautelars, Ollé ha tornat a l'edifici de declaracions, però Falciani ja havia marxat després de conèixer la decisió del jutge.

Falciani esquiva la premsa

A la pregunta dels mitjans de comunicació d'on és Falciani, Ollé ha reconegut que no ho sap. "Això m'agradaria saber. Jo pensava que estava envoltat de magnífics periodistes i que no se'ls escaparia", ha fet broma, per afegir després que és una cosa "absolutament natural" que el seu client hagi marxat de seguida després de conèixer la interlocutòria.

Per a l'advocat, les mesures cautelars imposades a l'enginyer informàtic, que no podrà sortir de la localitat on s'ubica el seu domicili fins que el jutge es pronunciï sobre la sol·licitud d'extradició de Suïssa, són "bastant dràstiques", tenint en compte sobretot que els fets pels quals es demana el lliurament de l'enginyer informàtic "ja havien estat jutjats" i l'Audiència Nacional havia decidit "no accedir a l'extradició".

Per això, Ollé ha dit que Falciani està "sorprès" que Suïssa hagi emès de nou una ordre internacional de detenció, però ha assegurat que es troba "molt bé" i "com sempre a disposició de la justícia espanyola".