Els pares d'un nen d'una escola de Terrassa van denunciar el centre per haver "simulat un referèndum" per escollir el delegat de la classe. Aquesta és una de les denúncies que recull el periodista d'El Món, Quico Sallés, en el seu article que han rebut els serveis jurídics i els d'inspecció del departament d’Ensenyament pel, suposat, "adoctrinament" a l'escola pública catalana. 

Una d'elles, la més surrealista, és la denúncia que van fer uns pares a un col·legi egarenc, del qual no s'ha volgut desvetllar el nom, per escollir els delegats de classe "simulant un referèndum". La denúncia no va transcendir i l'expedient es va tancar perquè escollir qui serà el delegat i sots-delegat de classe és un procediment que es realitza cada principi de curs. Per la seva banda, els pares van considerar que "triar el delegat de classe és un referèndum i un acte polític". Sallés explica que els pares argumentaven que "realitzar un acte que no estava dins de la legalitat i aplicar-ho a la classe, en aquell moment, era adoctrinament". 

Entre les denúncies, també n'apareix una per "ensenyar alumnes a construir fanalets amb l'estelada". Aquest és un fet que va succeir l'any 2013, a Vic, on hi havia un stand de l'ANC on s'ensenyava a fer fanalets amb l'estelada, per la Cavalcada de Reis, i al costat hi havia un altre stand on apareixia el logotip de l'AMPA. Tot i que no tenien res a veure entre ells, a causa d'una fotografia, es va relacionar que els nens d'aquella escola estaven al lloc de l'ANC realitzant les manualitats. Les més habituals, assenyala Sallés, són denunciar perquè "a classe de català no deixen respondre en castellà quan es pregunta a l'alumne" o queixar-se pels rètols amb missatges polítics de caràcter general a les escoles com "democràcia" o "Escola de tots"