Adif ha presentat una denúncia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels danys i incidents ocasionats a la xarxa ferroviària catalana a conseqüència de les protestes i sabotatges que es registren en aquestes infraestructures des que es va fer pública la sentència del procés.

Així ho va indicar la presidenta de l'entitat empresarial pública titular de la xarxa ferroviària, Isabel Pardo, en declaracions a la Cadena Ser. Pardo va detallar que la denúncia s'ha presentat per un suposat delicte de danys i lesions, que podria derivar en homicidi en cas que tingués lloc un accident ferroviari a causa dels incidents.

No obstant això, la presidenta d'Adif va indicar que l'ens públic, en coordinació amb totes les forces de seguretat, està "posant tots els mitjans per garantir la seguretat" davant dels incidents que es registren a la xarxa ferroviària.

Reducció de viatgers

Malgrat això els aldarulls s'han traduït en una alteració del servei en forma de retards i la consegüent reducció en el nombre dels viatgers habituals de Rodalies.

La presidenta d'Adif va assegurar que els "sabotatges i danys" en les infraestructures ferroviàries "són constants" des que es va publicar la sentència, i es registren a raó d'"entre cinc i sis" al dia.

"No obstant això, estem redoblant els esforços, reforçant el personal amb professionals d'altres zones i perfectament coordinats amb les forces de seguretat, afrontar aquests fets i garantir la seguretat del servei", va assegurar la presidenta de Adif.