El Govern no es cansa de repetir que si no se segueixen les restriccions imposades pels rebrots del coronavirus i segueixen augmentant els contagis hi haurà un nou confinament. Una de les recomanacions és la reducció de la mobilitat. Enmig d'aquests missatges l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va admetre ahir divendres que, hores després que es decretessin les restriccions, la seva parella, el dirigent dels comuns Adrià Alemany, havia marxat de Barcelona

Davant l'allau de crítiques rebudes, l'alcaldessa ha volgut donar avui explicacions i encara ho ha embolicat encara més. Colau ha fet una piulada assegurant que no són certes les notícies segons les quals la seva parella ha marxat de cap de setmana. "No és cert", assegura l'alcaldessa, que reconeix que té la família fora de Barcelona. "Ahir la meva oparella va anar a buscar el fill de nou anys que estava fora amb l'àvia des de fa dies per portar-lo amb la resta de la família".

Dues versions

L'alcaldessa dona avui una versió diferent a la que va facilitar divendres en roda de premsa, quan un periodista li va preguntar pel fet que la seva parella havia estat vista carregant maletes al cotxe per marxar de Barcelona, hores després que s'anunciessin les restriccions. L'alcaldessa no ho nega: "El meu company està amb els nens, però jo no marxo, estic aquí”.  El moment es pot veure a partir del minut 28:58 de la roda de premsa.

En tot cas, ja sigui per marxar de la ciutat o per tornar-hi, la parella de l'alcaldessa no va seguir les recomanacions del Govern, que va recomanar no abandonar el municipi on es resideix habitualment i limitar la màxim la mobilitat.