El Govern va anunciar aquest divendres un seguit de noves restriccions per combatre els rebrots de coronavirus a Barcelona i l'àrea metropolitana. Entre aquestes noves mesures, el Govern ha aconsellat reduir al màxim la mobilitat i les activitats a l'exterior i ha demanat a la gent que no marxi de cap de setmana a les segones residències.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, comparteix aquestes recomanacions de la Generalitat. Ara bé, aquest divendres la batlle va admetre que la seva parella i els seus fills havien fet les maletes per sortir de la capital catalana

En una roda de premsa celebrada divendres a la tarda per valorar les mesures impulsades per la Generalitat, un periodista li comunica a l'alcaldessa que un lector havia vist el seu marit carregant el cotxe amb maletes per marxar de Barcelona. El lector assegurava que havia vist el marit de Colau un cop ja s'havien fet públiques les recomanacions per controlar el coronavirus.

L'alcaldessa, davant el comentari del periodista, no ho nega: "El meu company està amb els nens, però jo no marxo, estic aquí”. El moment es pot veure a partir del minut 28:58 de la roda de premsa.

Cues a les sortides de Barcelona

Ahir les sortides de Barcelona van presentar algunes cues i circulació intensa als punts habituals dels divendres malgrat les recomanacions que el Govern i l'Ajuntament han fet de no moure's si no és imprescindible

El Servei Català de Trànsit (SCT) va registrar durant la tarda punts de circulació amb retencions a indrets com l'AP-7 tant en sentit sud com nord, al pas per la Roca del Vallès, Gelida, Subirats o Mollet del Vallès, a les rondes de Barcelona, tant a la litoral com a la de dalt, o a carreteres com la C-17 o la C-58. Potser la família d'Ada Colau es trobava en algun d'aquests punts de retencions.