La xarxa internacional d'urbs Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) ha renovat la seva direcció i ha elegit un nou president, el sud-africà Parks Tau, president de l'associació municipal SALGA, i sis copresidents, entre els quals figura l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat, Colau compartirà el rang amb els alcaldes d'Estrasburg (França), Roland Ries; Konya (Turquia), Tahir Akyürek; Canton (Xina), Wen Guohui; Quito (Equador), Mauricio Rodas, i París (França), Anne Hidalgo.

Parks Tau ha obtingut la presidència en aconseguir més suports internacionals que el seu rival, l'alcalde de Kazan (Rússia), Ilsur Metxin, en la trobada de l'entitat a Bogotà (Colòmbia).

El CGLU, format per més de 1.000 ciutats de 127 països, mantindrà la seu internacional a Barcelona, ja que el consistori considera que és una aposta per recuperar el protagonisme de la capital catalana en l'escenari mundial.

Barcelona, Madrid i París van firmar, mitjançant les seves alcaldesses, un manifest conjunt en el qual exigeixen als estats més finançament per a les ciutats i obrir els espais de governança a les administracions locals, una reivindicació que han traslladat a la cimera municipalista.