L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut atacs de totes bandes després de dir ahir als militars que "preferiria que no estiguessin" al Saló de l'Ensenyament. Carlos Herrera ha estat dur amb Colau a la seva editorial d'aquest dijous a la COPE. "És el que és, una perroflauta fanàtica", ha dit. Herrera també s'ha referit a Colau com "ignorant, sectària i tonta del bote".

El periodista ha atribuït el fet a "l'actitud decebedora d'aquesta nova casta de polítics" i l'ha acusada, amb ironia, d'estar "organitzant un desnonament als militars" del Saló de l'Ensenyament.

David Gistau, periodista d'ABC, ha assegurat a la mateixa cadena que Colau vol "separar els militars dels espais socials i tornar-los a la dolorosa clandestinitat". Gistau s'ha referit als anys en què els "ambients més radicals de l'esquerra" justificaven els assassinats d'ETA "si la víctima portava uniforme", i ha relacionat l'alcaldessa amb aquests ambients en els seus inicis.

Santiago González, col·laborador del programa, ha tractat l'alcaldessa de Barcelona i la de Madrid de "dues perfectes indocumentades". En paraules seves, la "ignorància" de Colau és "pristina" i l'acte d'ahir va ser un "grosser escarni als militars". Finalment, ha recordat a l'alcaldessa que "el Saló no és seu".

Colau i cascos blaus

Carlos Alsina a Onda Cero ha assegurat a la seva editorial matinal que "equiparar un uniforme militar a bel·licisme i violència és d'una insolvència intel·lectual inquietant". Alsina ha recordat la "greu" moció aprovada a l'Ajuntament per ERC, BcnEC i la CUP a favor de la pau, dels drets humans i en contra de l'exèrcit, a la qual Colau només "ha posat veu".

Al sud del Líban, a Mali o a la República Centreafricana, és l'exèrcit qui "està vetllant per la pau", ha opinat. "No hi ha Ada Colau amb un casc blau, ni els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona", ha conclòs.