Quan falten 4 dies de la sessió constitutiva de les Corts espanyoles, que tindrà lloc el dijous 17 d’agost, l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat sobre la possibilitat d'una repetició electoral per falta d'acord per a la investidura de Pedro Sánchez. "Seria una greu irresponsabilitat que fomentaria l'antipolítica". Així ho ha manifestat en una entrevista a EFE, on ha assegurat que aquesta opció donaria una oportunitat a Vox. Els resultats electoral del 23-J han donat la clau de la investidura a Junts per Catalunya, precisament en aquest context, Colau ha fet una crida a totes les formacions que poden sumar els seus vots per fer possible un acord d'investidura, perquè tinguin en compte les conseqüències d'un hipotètic fracàs de les negociacions. "Hem d'evitar entre tots una repetició electoral, perquè seria una greu irresponsabilitat política. Ho dic amb aquesta contundència, perquè vivim temps en els quals la ciutadania està molt cansada de la crispació política, de les dificultats econòmiques, de la pandèmia", ha remarcat.

Alerta per l'abstenció a les urnes

Colau ha indicat que la ciutadania no entén com la política no dona solucions a través del diàleg, sinó que "es converteix en el problema". L'exalcaldessa de la capital catalana lamenta que una repetició electoral significa que els partits "no han estat capaços d'arribar a un acord", i per tant tornen a cridar a la gent a les urnes quan "ja s'han expressat". Colau ha insistit en no frivolitzar amb la repetició electoral "seria una gran irresponsabilitat i després caldria respondre davant de la ciutadania". 

La líder dels comuns a Barcelona ha recordat que hi ha molta gent cansada del "soroll que prové de les institucions", i per aquesta raó, adverteix que una nova cita electoral podria provocar que molta gent no hi vagi a votar. En aquest sentit, Colau adverteix que aquest fet seria una gran oportunitat per a l'extrema dreta "per treure rendiment del cansament i la frustració que genera no arribar a acords polítics". A més, ha reiterat la necessitat de ser responsables i lluitar fins al final per tal d'arribar a acords i aconseguir "un acord de coalició progressista que permeti seguir avançant en lloc de retrocedir". La líder dels comuns ha destacat que "hi ha una majoria possible d'una Espanya progressista i plurinacional", per això confia que "tothom serà corresponsable" i les forces catalanes sabran estar "a l'altura de la ciutadania de Catalunya, que ha estat decisiva per frenar l'extrema dreta amb el seu vot".

Suport a Yolanda Díaz

Ada Colau es va implicar a la campanya a favor de la candidatura de Sumar, formació liderada per Yolanda Díaz. En aquest sentit, ha reiterat el seu suport a la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, que ha fet un esforç que molt poques persones podrien fer, en "tirar-se a l'esquena la responsabilitat de liderar el reimpuls" del seu espai. Així doncs, Colau "Yolanda Díaz pot comptar amb mi, perquè té el meu màxim agraïment, i crec que ella també és conscient que Catalunya ha estat i serà clau", ha afirmat.

Preguntada sobre si entra en els seus plans assumir una cartera ministerial com la d'Habitatge en cas que es reediti un govern de PSOE i Sumar, ha deixat clar el seu posicionament: "No penso a ser ministra d'Habitatge". "El dret a l'habitatge no es resoldrà amb un Ministeri pel dret a l'habitatge. Per tant, jo no centraria la solució ni en si jo soc ministra ni, encara menys, en si soc ministra d'Habitatge. Fa falta un govern que ho tingui clar i que estigui disposat a regular un mercat privat en el qual hi ha una sèrie d'actors econòmics que fins ara han especulat sense límits", ha afegit.