Ada Colau ha decidit presentar batalla. Si la nit electoral compareixia derrotada i donant per fet que se li havia acabat la seva etapa al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, aquest dijous al vespre acaba de confirmar que vol optar a la reelecció

És el resultat de la reunió de la cúpula de Barcelona en Comú, aquesta tarda. La conclusió ha estat proposar que l'actual alcaldessa en funcions presenti la seva candidatura a la investidura "per tal de seguir impulsant les polítiques valentes iniciades el 2015 i aconseguir un govern estable capaç de superar els blocs". La decisió la debatran i votaran demà divendres en assemblea els centenars d'activistes que orbiten a l'entorn del partit de Colau. 

Des de l'endemà de les eleccions que Colau no compareix en públic per donar explicacions davant de la premsa. L'anunci s'ha fet a través d'un comunicat hores després que Maragall i Collboni li hagin exigit exclusivitat en les negociacions. Els comuns aspiren des del primer dia a un tripartit impossible que uneixi els socialistes i els republicans. Totes dues formacions ja han dit infinites vegades que aquesta no és una opció viable perquè es veten mútuament. Malgrat tot, ella persisteix. 

El regal (enverinat) de Manuel Valls

Queden nou dies per al ple d'investidura. Tant Ernest Maragall com Jaume Collboni s'ofereixen a l'actual alcaldessa en funcions per fer un govern d'esquerres, però amb exclusivitat. Després de molts anys nedant en la indefinició, a la líder dels comuns no li quedarà cap més alternativa que escollir entre l'opció independentista (ERC) i la que no ho és (PSC). 

I decidir-se per fer el pas i optar a l'alcaldia ja és una elecció. Dinamita les opcions de co-governar amb Ernest Maragall. O el que és el mateix, l'aboca a una entesa amb els socialistes amb el suport des de fora de Manuel Valls, que ja ha avançat que regalarà els seus vots a Colau.