Unes 30 persones convocades pel Tsunami Democràtic han ocupat l'oficina de CaixaBank del carrer Torrent de l'Olla (Gràcia, Barcelona), aquest dimecres a primera hora del matí. Els activistes han repartit papers als treballadors del banc on demanen que l'empresa deixi de finançar governs que "neguen el diàleg" i "apliquen la repressió".

Els activistes han entrat a les 8,15 hores a l'oficina i s'han assegut a terra, insistint que l'acció era "no violenta". Amb un megàfon han llegit el text entregat a l'oficina, mentre la gent continuava operant al caixer sense problemes.

"Avui seiem aquí, de forma no-violenta però ferma, per recordar a tots els directius de les empreses de l'IBEX-35 que en una democràcia és inacceptable contribuir a l'estratègia de la por quan la ciutadania expressa les seves demandes polítiques o socials per vies democràtiques", diu el document de queixa. "També som aquí per recordar que és inacceptable posar-se al costat de qui restringeix i limita drets i llibertats de la ciutadania i dels qui han escollit la repressió per no abordar un problema polític", continua.


El Tsunami ha recordat que CaixaBank va "finançar" una campanya del govern espanyol de Mariano Rajoy (PP) contra el referèndum d'autodeterminació de l'1-O de 2017: "Les decisions sobre el futur de Catalunya les han de prendre els ciutadanes i ciutadanes del país i no les grans empreses de l’IBEX-35 organitzant campanyes de la por". 

El Tsunami Democràtic ja va actuar el 18 de setembre a seus d'empreses de l'IBEX-35 amb cartells on es pot llegia el lema 'Aquesta empresa finança la repressió. Drets, llibertat, autodeterminació'. "Avui és un bon dia per recordar quines empreses van finançar la campanya de l'Estat espanyol contra l'1 d'octubre", indicava el moviment al seu compte de Twitter, al costat de l'enumeració de vuit empreses del selectiu espanyol, entre les quals BBVA, Santander i CaixaBank.