Un activista antifeixista denúncia el secretari general de Vox per un intent d'agressió el passat cap de setmana a Badalona. L’home també denuncia Garriga davant d’un jutjat per “alteració de l’ordre públic”. El jutjat d’instrucció número 3 de Badalona ha acceptat a tràmit la denúncia d’un ciutadà badaloní contra el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, per l’enfrontament que es va produir entre aquest i un grup de manifestants contraris al partit d’extrema dreta en un míting a la ciutat el passat 16 de juliol. La denúncia, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, s’ha presentat aquest divendres i acusa Garriga d’"alteració de l’ordre públic" i "intent d’agressió" al denunciant i altres persones en el transcurs de l’acte electoral que se celebrava diumenge a la tarda a Badalona.

Intent d'agressió d'Ignacio Garriga 

El secretari general de Vox va interrompre l'acte, que se celebrava a la Rambla de Badalona, per encarar-se a un grup de manifestants que protestaven amb cassoles i crits antifeixistes. El representant del partit d'extrema dreta va aturar el seu discurs per "comptar els passos" que el separaven dels "totalitaris", s’hi va apropar ràpidament enfurismat i els Mossos i organitzadors i assistents del míting el van haver d’aturar i apartar-lo per evitar que l'incident acabés sent més greu, d’acord com es pot veure en algun vídeo. 

Els Mossos d'Esquadra van formar un cordó policial durant la resta de l'acte per separar els assistents de la trentena de manifestants. En un moment del seu discurs, Garriga va lamentar que els Mossos d'Esquadra no haguessin disparat "pilotes de goma" i donat "cops de porra" per dissuadir els contraris a la formació ultra. El representant de Vox va lamentar la falta de "llibertat política" pel fet que, segons ell, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, "no hagi permès" fer actes a Vox sense separar les manifestacions contràries.

Protestes contra Vox

El dirigent va titllar els qui protestaven de "quatre energúmens" i els va acusar d'insultar-lo i de "tirar pedres". La trentena de persones que es van aplegar a la Rambla de Badalona, just darrere del míting, van fer una cassolada, van xiular i van fer càntics com "Fora feixistes dels nostres barris", sense que hi hagués constància de cap llançament d'objectes.

El denunciant reclama evitar que Vox “entri als barris obrers”. La persona que ha presentat la denúncia ha fet arribar un comunicat a ElNacional.cat en què relata els fets, segons la seva versió. A més, en l’escrit opina que no s’ha de deixar que la ideologia de Vox “entri als nostres barris obrers”. Segons el denunciant, els pensaments de Vox poden fer impacte en barris abandonats pel “sistema”, ja que el partit “s’alimenta de la vulnerabilitat de la gent, amagant la veritable cara”. En el comunicat, el denunciant assegura que entre els assistents al míting de Vox hi havia persones que exhibien tatuatges “amb simbologia nazi explícita”.