Sis activistes de Femen, amb el tors descobert i cridant lemes contra el feixisme, han irromput aquest diumenge en un acte convocat per l'Asociación contra la Ley de Memoria Histórica, Falange i Alternativa Española (AES) a la plaça d'Oriente de Madrid.

La manifestació "d'afirmació nacional" i "en contra de la profanació del Valle de los Caídos", ha sortit de la madrilenya Plaza de Callao per arribar a la plaça d'Oriente on els congregats han donat discursosen contra de les autonomies i a favor de la unitat nacional, entre d'altres missatges.

En un moment donat, mitja dotzena de joves ha irromput a la plaça i, després de treure's les seves dessuadores amb caputxa, han cridat lemes en contra del feixisme i han deixat al descobert les frases que portaven escrites al cos: "Al feixisme ni honor ni glòria" i "Stop 20N".

Nombrosos policies de la unitat d'antiavalots han envoltat les dones, les han apartat i les han deixat al costat d'una tanca, on finalment s'han vestit.

Els agents les han conduït fora de la plaça i de moment no ha transcendit si han estat detingudes o únicament identificades.

 

Portada: Foto de recurs d'una protesta de Femen contra una concentració de Falange el 19 de novembre de 2018.