Els partits polítics disposen fins a les dues del migdia d'aquest dilluns, 30 de setembre, per registrar coalicions amb vista a les eleccions generals del proper 10 de novembre. Aquestes coalicions s'han de formalitzar a les juntes electorals provincials o, si superen l'àmbit provincial, davant de la Junta Electoral Central.

Atès que per a aquests comicis s'estrena un procediment especial per a casos de repetició d'eleccions per falta d'investidura, les coalicions que es van constituir per al 28 d'abril es consideraran vàlides si són ratificades pels representants de les formacions acreditats a les juntes electorals.

El 28-A es van presentar 11 coalicions

En els comicis de fa cinc mesos van ser onze les coalicions que es van presentar per competir en més d'una circumscripció provincial, entre elles Unidas Podemos i Recortes Cero-Grupo Verde en l'àmbit estatal.

En aquesta llista, per tant, no figuraven les coalicions creades per a un única província, com la que el PP i Ciutadans van firmar a Navarra amb Unión del Pueblo Navarra (Navarra Suma), ja que aquesta s'havia de presentar a la junta provincial.

Del total de coalicions, tres ho van fer a Catalunya, entre elles ERC i JuntsxCat; dos a la Comunitat Valenciana, on es va presentar Compromís; i una a les Canàries, la formada per Alternativa Nacionalista Canaria i Unidad del Pueblo.

A aquesta llista és segur que se sumaran, per als comicis del pròxim 10-N, les coalicions que subscrigui el nou partit d'Íñigo Errejón, Más País amb els seus possibles socis, entre qui s'ha vingut citant Equo a mig Espanya, a Compromís a la Comunitat Valenciana, En Marea a Galícia, Chunta Aragonesista a Aragó i Més a les Balears.

Per a les llistes, fins al dia 7 d'octubre

Formalitzades les coalicions, el següent pas serà presentar davant de les juntes electorals provincials les candidatures al Congrés i al Senat, per a la qual cosa s'obrirà un termini el dia 2 d'octubre que es tancarà dilluns 7 d'octubre a les dotze de la nit.

Les llistes presentades al Congrés i al Senat es publicaran el 9 d'octubre al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), però encara no seran les definitives, ja que s'obrirà un termini d'esmena d'errors i per resoldre impugnacions. Serà el dia 15 d'aquell mes quan el BOE publiqui ja les candidatures proclamades per les juntes provincials, una vegada revisades i, en el seu cas, corregides.