El jutge penal número 10 de Sevilla ha condemnat Ángel Boza, un dels cinc membres de La Manada, com a autor d'un delicte lleu de furt i un delicte lleu de lesions pel robatori d'unes ulleres l'1 d'agost passat en un centre comercial de la capital andalusa, mentre el magistrat ha ordenat la seva posada en llibertat, atès que l'acusat va ingressar en presó preventiva per aquests fets.

El judici per aquests fets es va celebrar dilluns passat i en el mateix la fiscalia va sol·licitar per a Boza quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i el pagament d'una multa de 300 euros per un delicte lleu de lesions, així com que, en concepte de responsabilitat civil, una indemnització de 232 euros a un vigilant que va resultar lesionat. Per la seva part, la seva defensa, que exerceix l'advocat Agustín Martínez, va sol·licitar rebaixar l'acusació a un delicte de furt i imposar una multa com a condemna.

Doncs bé, aquest divendres, s'ha conegut la sentència del jutge, en la qual es condemna Boza per un delicte lleu de furt i un delicte lleu de lesions, així com també s'ordena la seva posada en llibertat.

Els fets van tenir lloc l'1 d'agost en un centre comercial de Sevilla, quan Boza, com va admetre en la seva declaració durant el judici, va robar unes ulleres de sol i en la seva fugida suposadament va envestir dos vigilants de l'establiment amb el seu cotxe mentre sortia del pàrquing, fets que sí que va negar en l'interrogatori de dilluns passat.

L'acusat va expressar en fer ús del seu dret a l'última paraula que està "molt penedit" perquè el relatat li sembla "una absoluta collonada". "Demanar perdó a la meva família, que ho estem passant molt malament, i a la societat", va manifestar en la seva intervenció.