Cap partit de l'oposició ha assistit aquest divendres a l'acte que s'ha celebrat al Parlament com a símbol d'acollida a la Flama del Canigó. Aquest acte es celebra cada any el dia 23 de juny i està organitzat per Òmnium Cultural. 

L'absència dels populars ha estat especialment notòria després que la diputada Maria José Garcia Cuevas advertís el passat mes de maig a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que havia de respectar "la neutralitat política” a la institució, una advertència contestada per Òmnium recordant que el PP havia participat en l'acte amb normalitat en el passat.

Carme Forcadell ha estat, de fet, l'encarregada de presidir l'acte i ha defensat la flama com un "símbol de la defensa d'una mateixa llengua, prohibida, vexada i reprimida". La presidenta del Parlament ha posat en valor el paper del poble, que s'ha encarregat de mantenir viva la flama i la llengua.

Així mateix, Forcadell ha defensat la "flama de la llibertat davant la foscor de prohibicions i repressions".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també ha intervingut a l'acte i ha reivindicat la flama com un "símbol que agermana el conjunt dels Països Catalans". Amb la celebració del referèndum l'1 d'octubre, Cuixart ha reiterat que Òmnium no defallirà en la defensa del dret a l'autodeterminació. "Ens deixarem la pell perquè l'1 d'octubre els catalans puguin expressar la seva voluntat i ens deixarem la pell per tal que el referèndum sigui vinculant".

L'acte ha comptat amb la presència de les diputades de Junts pel Sí Irene Rigau i Anna Simó i els membres de la CUP Gabriela Serra i Albert Botran.