Els abonaments de Renfe seran gratuïts a partir de l'1 de setembre fins a finals d'any. Però, tal com ha anunciat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, aquests bitllets tindran unes fiances per assegurar uns viatges mínims. En el cas dels serveis de Cercanías i Rodalies, es crearà un abonament amb vigència per a aquest període gratuït, que inclourà una fiança de 10 euros que es retornarà a l'usuari al final del període si ha fet més de 16 viatges. També es crearà un títol especial amb viatges il·limitats per als serveis de mitjana distància convencional i ample mètric, encara que en comptes d'un títol de transport a quatre mesos, s'aplicarà per a cadascuna de les rutes i amb una fiança de 20 euros. Al final dels quatre mesos, si es porten a terme els 16 viatges, els diners es retornaran.

L'abonament de la fiança es farà de manera automàtica, quan la compra sigui a través d'una targeta de crèdit, i en el cas que s'hagi pagat amb efectiu, s'haurà de sol·licitar a una taquilla. "La fiança és per garantir que almenys s'hagi usat l'abonament en quatre trajectes", ha declarat Rodríguez en la roda de premsa posterior a la reunió dels ministres de l'executiu espanyol. Els nous bitllets es podran comprar a partir del 24 d'agost i Renfe durà a terme campanyes d'informació i assistència durant tot el període en què el govern espanyol aplicarà la gratuïtat, així doncs, incrementarà notablement el personal "els primers dies" amb uns 1.000 tècnics. A banda d'aquesta bonificació, l'executiu espanyol ha aprovat aquest mateix dilluns un descompte del 50% en els abonaments existents dels Avant (alta velocitat de mitjana distància que depèn de l'Estat) i en els serveis privats d'aquest mateix tipus de transport (Ouigo) en trajectes en els quals no existeix oferta pública.

Aquests són els viatges i trajectes de Renfe que estan inclosos, per ara, en els abonaments gratuïts anunciats. Tingues en compte que el govern espanyol podria afegir condicions especials. Aquestes targetes, que inclouen viatges amb trens de Rodalies, haurien de formar part de les mesures anunciades.

Bono10: Vàlid per realitzar 10 viatges durant noranta dies, només en els trens amb tarifa Regional (des del dia n fins al dia n+89 ).

Exprés: Vàlid per realitzar 10 viatges durant noranta dies als trens amb tarifa regional Exprés i Mitjana Distància (des del dia n fins al dia n+89).

Abonament mensual: Anada i tornada cada dia dins del període de validesa de trenta dies (des del dia n fins al dia n+29). Títol nominatiu.

Abonament trimestral: Viatges il·limitats durant noranta dies (des del dia n fins al dia n+89). Títols nominatius.

Abonament estudiant: Abonament mensual personal i intransferible amb descompte sobre la tarifa base per als estudiants de les universitats de Girona, Lleida i Rovira i Virgili (Tarragona). És vàlid durant 30 dies, des del dia n (data d'inici de validesa) fins al dia n+29. Permet fer un nombre de viatges il·limitats en el trajecte i període abonats.