El món s'ha despertat aquest dilluns amb més notícies esgarrifoses: les autoritats israelianes han anunciat la troballa de més de 250 cossos de joves en una zona propera a la Franja de Gaza. Es tracta, presumiblement, d'assistents a un festival que s'estava celebrant quan va començar l'ofensiva de Hamàs contra Israel. L'esdeveniment, que precisament s'anomenava Festival per la Pau, havia reunit centenars de joves israelians i també d'altres nacionalitats que van capturar amb els seus telèfons mòbils la caiguda de míssils procedents de Gaza i ho van difondre a les xarxes socials. El conflicte entre Hamàs i Israel segueix ocupant les portades tot i que comparteix espai, en molts casos, amb la manifestació contra l'amnistia que es va celebrar aquest diumenge a Barcelona. Bé, hi ha un diari que, directament, s'oblida del mortífer conflicte i considera que la protesta contra l'amnistia es mereix tot el protagonisme. Una única imatge i un sol titular a la portada de l'ABC: "No en nom meu". El diari comparteix una imatge gegant de la manifestació d'aquest diumenge organitzada per Societat Civil Catalana que va comptar amb la presència d'Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal, entre d'altres alts càrrecs contraris a l'amnistia.

🔴 Guerra a Israel, DIRECTE | Última hora de Hamàs, conflicte amb Gaza i Palestina

ABC
ABC

"Més de 1.100 morts a l'atac de Hamàs i la represàlia d'Israel", titula El País que ho acompanya de dues imatges d'edificis de Gaza i de Tel Aviv destruïts. Aquest diumenge, en el segon dia de conflicte des de l'atac massiu de Hamàs contra Israel les xifres de morts i ferits registraven l'escalada més gran de violència entre Israel i palestins amb més de 700 morts en el costat israelià i més de 2.100 ferits; mentrestant, 370 ciutadans de Gaza han mort, entre ells 20 nens, i 1.990 han resultat ferits. Per la seva banda, les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han realitzat durant la nit atacs a la Franja de Gaza amb la finalitat d'"assestar un cop fatal a les capacitats" de Hamàs. Durant aquesta arremesa nocturna, les FDI han confirmat l'ús d'avions de combat, helicòpters i artilleria contra més de 500 objectius de Hamàs i de la Yihad Islàmica.

El País
El País

El Mundo assegura que "el rebuig a l'amnistia omple Barcelona i descol·loca el PSOE". L'entitat Societat Civil Catalana ha reclamat a l'Estat "la fi dels favors polítics al nacionalisme" i ha exigit pactes "que no destrueixin" la convivència a Catalunya. Així ho ha reivindicat la seva presidenta, Elda Mata, en el marc de la manifestació convocada per l'entitat contra l'amnistia i l'autodeterminació a Barcelona. Sobre el conflicte, el rotatiu destaca el següent: "Israel avisa d'una guerra llarga contra Hamàs 'És el nostre 11-S'". 

El Mundo
El Mundo

"Clamor contra l'amnistia", a La Razón que comparteix una imatge de la manifestació d'aquest diumenge. La protesta va començar a caminar al punt del migdia, baixant Passeig de Gràcia fins a la intersecció amb Gran Via, on es va situar l'escenari i van tenir lloc els parlaments finals. La manifestació comptava amb una capçalera principal, que lluïen els organitzadors, i una segona més enrere amb espai per als polítics. Centenars de persones acompanyades per pancartes, banderes espanyoles i, en menor mesura, europees, van desfilar pel centre de Barcelona. "Puigdemont, a presó" i "Espanya és una i no 51" van ser els càntics més repetits. Sobre el conflicte entre Israel i Hamàs, el diari fa recompte del nombre de morts.

La Razón
La Razón

També recompte de víctimes mortals a La Vanguardia que els xifra en més de 1.000. Els durs combats segueixen en poblacions frontereres de la Franja de Gaza com Sederot o Be'eri, tot i que Israel està recuperant ràpidament el control de nombrosos indrets. El moviment xiïta Hesbol·là també s'ha sumat al conflicte i ha llançat diversos coets contra Israel des de posicions del Líban. De fet, aquesta matinada, Hamàs ha afirmat que ha atacat amb èxit l'aeroport de Ben-Gurion, apropo de Lod i on s'havia habilitat el centre de denúncia de desapareguts al festival que s'estava celebrant quan va començar l'ofensiva de Hamàs contra Israel i on s'han trobat més de 250 cossos de joves. 

La Vanguardia
La Vanguardia

"Marxa contra l'amnistia", titula El Periódico amb una imatge de la manifestació d'aquest diumenge al seu pas per Passeig de Gràcia. Si bé la marxa va acabar sense incidents destacables, Òmnium Cultural va denunciar haver patit un atac a la seva seu de Barcelona. Segons va difondre l'entitat a Twitter, els van arrancar cartells de la façana i els van enganxar adhesius amb missatges com "Ni amnistia ni indults a malversadors i colpistes". Des d'Òmnium van assegurar que "la seva intolerància" els "referma el compromís de treballar per la llengua, la cultura i el país". "No passaran!", van afegir. En clau internacional, el diari també lamenta el més de 1.000 morts que ja es registren a causa del conflicte a Israel.

El Periódico
El Periódico

"Pescadors en perill", lamenta El Punt Avui. El diari català relata que les confraries de pescadors "van veient com s’extingeixen els professionals que encara es dediquen a les modalitats més tradicionals" i afegeix que hi ha una desena de confraries repartides pel litoral que estan a prop del tancament per falta d’embarcacions. A més a més, el rotatiu afirma que "Israel comença l'atac a Gaza". Aquesta matinada l'Exèrcit israelià ha comunicat que ha "destruït un actiu operatiu" utilitzat per Hamàs "situat al cor d'una mesquita a Jabaliya (nord), així com una infraestructura de la intel·ligència de l'organització i una darrera utilitzada "per combatre el terrorisme".

El Punt Avui
El Punt Avui

L'Ara xifra en 50.000 els assistents a la manifestació d'aquest diumenge organitzada per Societat Civil Catalana. Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest diumenge una dona de 67 anys per presumptes desordres públics i atemptat contra l'autoritat durant la manifestació contra l'amnistia i l'autodeterminació. La dona va ser increpada per altres manifestants i els va ruixar amb un esprai de defensa personal, van explicar fonts de la policia catalana. En el moment de la detenció la dona estava intentant arribar a la capçalera de la manifestació. El diari també lamenta que els pantans es troben al nivell més baix d'aquest segle per culpa de la sequera.

Ara
Ara