El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat la "immediata dimissió" del ministre de Transport, José Luis Ábalos, pel que considera una "reunió clandestina i impròpia per a una democràcia consolidada" amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez.

Abascal ha participat aquest dissabte en el respons celebrat al cementiri de Polloe, a Sant Sebastià, dins dels actes de record i homenatge a Gregorio Ordóñez, assassinat per ETA fa 25 anys, on s'ha referit a la polèmica generada entorn del contacte que van mantenir Ábalos i Rodríguez a l'aeroport de Barajas.

El líder de Vox ha insistit en la petició de dimissió perquè, ha dit, Ábalos "es va reunir" amb "una persona que té prohibida l'entrada en espai Schengen" a Europa.

També ha parlat que el president de l'Assemblea de Veneçuela, Juan Guaidó, sigui rebut per la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González, i no pel president del govern, Pedro Sánchez.

"Ens sembla molt significatiu el que està passant a Espanya, on hi ha un govern en mans dels comunistes i dels aliats de Maduro, i això té conseqüències molt tristes per a tots els espanyols que veiem com el president Sánchez no rep el president legítim de Veneçuela", ha afirmat.

Abascal, després de considerar que Sánchez "millor faria en rebre el senyor Guaidó que en caminar de sarau en sarau", amb referència a la seva presència a la gala de lliurament dels Premis Goya, ha conclòs que "seran els espanyols que creuen en la democràcia i la llibertat els que avui rebin a Guaidó, al qual se li lliurarà la Clau d'Or de Madrid i després serà rebut al carrer", on ha anunciat que hi haurà Vox per "donar-li" suport.