El líder de Vox, Santiago Abascal, ha aprofitat aquest dimecres el seu discurs al Congrés en motiu de la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, per criticar la Unió Europea que ha permès que el "colpista fugit", en referència a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, hagi accedit a la seva condició d'eurodiputat i continuï al seu "santuari belga".

Abascal també ha carregat contra la "immigració il·legal" i els menors estrangers no acompanyats "que roben, agredeixen o violen" a l'Estat, que "no han vingut a aportar res", i ha criticat la suposada dependència de Sánchez de les polítiques de George Soros i la nova llei d'eutanàsia. "A vostès tot això els és igual perquè no pateixen el desastre que provoquen", ha dit.

En acabar la seva intervenció la diputada de la CUP Mireia Vehí ha demanat la paraula per demanar a la Mesa del Congrés que retiri les referències d'Abascal a la immigració com a font de violència, terrorisme i maltractament a les dones, de la mateixa manera que la presidenta del Congrés ha retirat en ocasions anteriors expressions de la CUP. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, s'hi ha negat adduint que entén que les manifestacions d'Abascal estan emparades per la llibertat d'expressió a la cambra.