El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha admès avui que no li consta cap acord amb la família de Franco per desenterrar les restes del dictador a la Valle de los Caídos, però sí que "no hi ha cap problema per portar endavant l'exhumació".

En declaracions a RNE, ha puntualitzat que "hi ha un problema simplement que cal complir uns tràmits legals i fer-ho bé". "Ja està", ha recalcat el també ministre de Foment i ha incidit que "això, com tot, necessita el seu temps" i ha reconegut que no creu que les restes del dictador poden ser exhumades aquest mes de juliol. "Però tampoc no ens n'anirem molt més enllà", ha assegurat i ha acabat: "Aconseguirà i aconseguirà diligència".

Preguntat pel Congrés del PP, s'ha limitat a desitjar-li "sort" i "encert" perquè "és molt difícil encertar a la primera en una situació com la que travessa, amb una crisi de lideratge evident," així com un "projecte polític per definir" i un problema d'espai electoral" a lluitar amb Cs. "Ho tenen complicat però els desitjo encert" perquè fa falta un PP "fort" per preservar la democràcia.

Sobre el bloqueig del Parlament per les diferències entre els independentistes, ha dit que "és normal que passi" perquè el bloc independentista "no és tan uniforme com, de vegades, alguns volen fer veure". Finalment ha confirmat que les primàries per elegir el candidat del PSOE a l'Alcaldia de Madrid seran "l'octubre o el novembre".