El president de la Generalitat, Pere Aragonès, creu que, "ara més que mai", és moment de reivindicar "l'amnistia i l'autodeterminació". Així ho ha assegurat en una roda de premsa des de Sardenya, on ha viatjat avui amb el vicepresident Jordi Puigneró per mostrar el seu suport al president a l'exili, Carles Puigdemont, després d'haver estat detingut i posteriorment alliberat per la justícia italiana. 

Després d'haver-se trobat davant de l'ajuntament de l'Alguer i l'Oficina de la Generalitat, Puigdemont, Aragonès, Puigneró i la consellera d'Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina, s'han reunit a la seu de l'oficina de la Generalirat a la localitat.

 

EuropaPress  presidente generalitat carles puigdemont presidente pere aragones

El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'Oficina de l’Alguer / Europa Press

 

Minuts després el president i el vicepresident de la Generalitat han comparegut davant la premsa: "Hem vingut aquí com a govern de la Generalitat per donar suport al president Puigdemont. Pero la seva llibertat no és completa. Per això exigim la retirada de totes les ordres de detenció", ha declarat Aragonès després de recordar que "la repressió contra el moviment independentista continua". 

Europa dona la raó a Puigdemont

Per la seva banda, Puigneró ha subratllat el fet que "de sis països fundadors de la UE, tres ja han dictaminat que el president Puigdemont no ha comès cap delicte", en al·lusió a les resolucions emeses des d'Alemanya, Itàlia i Bèlgica. "Emplacem a la justícia espanyola a què compleixi el que dictamina el Consell d'Europa", ha sentenciat. "No té sentit que hi hagi un estat que remi contra la Unió Europea". 

 

EuropaPress vicepresidente generalitat jordi puignero ofrece declaraciones mediosEl vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ofereix declaracions als mitjans acompanyat del seu president, Pere Aragonès / Europa Press

Repercussions a la taula de diàleg

Pel que fa a les possibles afectacions que els fets puguin tenir en el futur de taula de diàleg, Aragonès ha insistit a reivindicar l'amnistia i l'autodeterminació atès que són els objectius "que ens uneix i que hem d'enfortir". "És el que hem de treure d'aquests dies". 

El vicepresident no ha volgut donar més detalls al respecte: "Estem aquí per donar suport a Puigdemont, crec que el nostre posicionament ja el vam deixar clar en la declaració institucional que vam fer des del Palau de la Generalitat". 

Tanmateix, han descartat que s'hagin produït més converses amb el govern espanyol. 

 

EuropaPress presidente generalitat carles puigdemont actual presidente pere aragones

Trobada de Carles Puigdemont i Pere Aragonès abans de la reunió / Europa Press

Més trobades

Ambdós polítics es reuniran aquesta tarda amb el Síndic de l'Alguer i, posteriorment, tindrà lloc una nova passejada de Puigdemont i Aragonès pels carrers de la població on avui els assistents a l'Aplec Internacional organitzat per l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) han rebut entre clams el president a l'exili

 

Imatge principal: El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ofereix declaracions als mitjans / Europa Press