El Congrés dels Diputats ja s'engalana per a la celebració de la jura de la Constitució per part de la princesa Leonor, que se celebrarà aquest dimarts. Una àmplia majoria dels ciutadans espanyols es mostren a favor d'aquest acte, en concret un 70% està a favor que l'hereva al tron "juri o prometi la Constitució espanyola com a hereva a la Prefectura de l'Estat". En canvi, els que es mostren en contra, són només un 23%. Així ho reflecteix una enquesta de Sigma DOS per a El Mundo, que assenyala que el suport per part dels votants de PSOE i PP és aclaparador, seguit de Vox. A l'altra cara de la moneda, se situen els votants d'ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG—formacions que no assistiran a l'acte—, on l'oposició a l'acte és molt contundent, gairebé un 80%.  

📌 Així serà la jura de la Constitució de la princesa Elionor: horari, absències i tots els detalls

Elionor, una futura bona cap d'estat

El 63% dels enquestats consideren que la princesa Elionor serà una "bona cap de l'estat per a Espanya", mentre que el 23% afirma que no. És la pregunta que genera més indecisió, ja que, el 13% dels enquestats prefereix no contestar. Sobre la imatge de la corona que reflecteix la princesa d'Astúries, per al 64,2% "està millorant la imatge de la Corona en la societat espanyola", enfront del 29% que n'opina que no. 

Gairebé la meitat dels enquestats (49%) critiquen l'actitud de les formacions independentistes i els hi sembla malament que no es presentin a l'acte, o fins i tot, el boicotegin. Pel que fa a la Constitució en si, el 78% apunten que la Constitució "hauria de ser ensenyada en tots els col·legis d'Espanya durant la secundària", mentre que el 12% hi discrepa. Fins i tot el 77% dels votants de Sumar veuen amb bons ulls l'ensenyança de la carta magna espanyola. L'enquesta de El Mundo també ha consultat sobre l'ensenyament militar que està rebent Elionor, un 60% està d'acord que estigui rebent aquesta instrucció militar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa, on encara estarà dos anys més per rebre formació en mar i aire. Consideren que aquesta formació és necessaria per algú que ha de ser cap d'Estat. En canvi, el 31% considera que és innecessari. 

Figura millor valorada de la família reial

La princesa d'Astúries ja és el membre millor valorat de la Casa Reial, per davant del seu pare, el rei Felip VI, qui habitualment lidera aquest rànquing. Segons una enquesta per Sociometrica per a El Español, atorga un 8,2 de nota a Elionor, davant del 7,3 que li donen a l'actual monarca. A més, el 60% dels espanyols consideren que si arribarà a ser reina, mentre el 23% que confirma que el model d'Estat canviarà. A banda d'Elionor, la reina emèrita també obté una bota nota per davant del seu fill, amb un 7,5. La infanta Sofia obté un 7,1; la reina Letizia, un 6,4. Mentre que sense gaire sorpresa, el rei emèrit, Joan Carles I, es queda bastant lluny de l'aprovat, amb un 3,6. 

Elionor compta amb la bona valoració dels enquestats més joves. Els menors de 30 anys donen a la princesa una nota de 7,8. La següent millor valorada, però bastant lluny és la reina Letizia, amb un 6,6. Precisament, aquest grup d'edat són els que estan més convençuts que si acabarà heretant el tron, un 61%. En canvi, els que tenen 66 anys o més, aquest percentatge es queda en el 55%.