5.000 persones, segons la Policia Local, s'han manifestat aquest diumenge a Lleida per demanar la "llibertat dels presos polítics" i en defensa de la República catalana.

La mobilització ha estat convocada pels 30 Comitès de Defensa de la República (CDR) de les comarques de Lleida, ha començat a la plaça de Ricard Vinyes i ha acabat a la plaça de Catalunya, on s'ha llegit un manifest.

Els portaveus dels CDR han reivindicat la República catalana i han cridat a la mobilització per fer-la possible: "Juntes seguirem defensant la República catalana a peu de carrer, minut a minut, dia a dia i fins que calgui".

Durant la manifestació s'han recollit signatures "per exigir l'alliberament immediat dels presos polítics del procés independentista". Hi han participat diversos tractors i han desplaçat un gran llaç groc en honor als consellers empresonats i als presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Marxa lenta AP 7 presos polítics ACN

ACN

Aquest diumenge a la tarda també s'han produït mobilitzacions en forma de marxes lentes de vehicles a diverses carreteres de Catalunya, com una per l'AP-7 a les Terres de l'Ebre, que ha provocat retencions de sis quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit, i una altra a la LL-11 a la província de Lleida.