Comença el dimecres 28 de juny i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Comença el judici contra Miquel Buch per protegir Puigdemont

Aquest matí comença al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el judici contra l’exconseller d’Interior, Miquel Buch. Li demanen 6 anys de presó per haver destinat agents dels Mossos d’Esquadra a protegir el president Puigdemont a Bèlgica. El podreu seguir en directe a ElNacional.cat.

2. Dia d’Orgull LGTBI amb la vista posada al 23-J

Avui se celebra arreu del món el dia de l’Orgull LGTBI. ElNacional.cat us ofereix una entrevista amb el president de l’Observatori contra l'Homofòbia. Eugeni Rodríguez avança que en què portem d’any ja s’han registrat 150 agressions homofòbiques o transfòbiques. En tot el 2022, van ser 237.

3. Dimecres de sol al matí i tempestes a la tarda al nord

Avui farà sol a tot Catalunya, però a la tarda-vespre hi haurà fortes tempestes i pedregades a les comarques nord del país, especialment del Pallars a la Garrotxa. En alguns punts s’esperen que caiguin fins a 20 litres en poca estona.

4. La televisió i el cinema ploren la mort de Carmen Sevilla

L’actriu, cantant i presentadora de televisió, Carmen Sevilla, ha mort als 92 anys després de 15 patint Alzheimer. Carmen Sevilla va ser molt popular els anys 70 i 80 al cinema i als 90 com a presentadora de diversos programes de Telecinco. 

5. Indiana Jones s’acomiada també en català

Avui s’estrena Indiana Jones i el dial del destí. És la cinquena i, teòricament, darrera entrega de la saga protagonitzada per Harrison Ford. En una trentena de sales del país, es podrà veure doblada al català.