Comença el dimecres 13 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts! 

1. Doble enquesta de 'El Mundo': Junts superaria ERC al Parlament i al Congrés

El Mundo publica avui una doble enquesta sobre eleccions al Parlament i Congrés. En tots dos casos, el PSC seria la força més votada i Junts superaria ERC tant a Catalunya com a Madrid. En unes eleccions catalanes, l’independentisme continuaria tenint majoria absoluta. 

2. Avui es tramita si es pot parlar el català a la investidura de Feijóo

El Congrés comença avui la tramitació per si es pot fer servir el català, el gallec i el basc ja en el debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo els dies 26 i 27. La decisió s’ha de prendre amb els recels dels lletrats del Congrés que ho consideren legal però molt difícil d’aplicar. 

3. Luis Rubiales abaixa el to en la primera entrevista després de l’escàndol

En una entrevista amb el periodista Piers Morgan, Luis Rubiales evita dir que Jennifer Hermoso menteix, demana disculpes per haver-se tocat el paquet davant la reina i assegura que també hauria fet un petó a un jugador de la selecció masculina. L’entrevista es va publicar hores després que l’Audiència Nacional l’hagi imputat.

4. El nou iPhone ja tindrà un carregador compatible amb la resta

Apple presenta el nou iPhone, el 15, i que com a gran novetat tindrà un carregador amb connector USB-c. D’aquesta manera, la companyia assumeix la normativa europea que obliga a unificar els connectors. El Nacional us explica avui tots els detalls del nou model.

5. Continua la inestabilitat amb possibilitat de pluja a qualsevol lloc

Avui, com ahir, poden haver-hi pluges i tempestes a qualsevol punt de Catalunya i en d’altres que no hi caigui ni una gota. Aquesta inestabilitat s’allargarà uns dies i, això sí, portarà precipitacions que seran benvingudes en temps de sequera.