Comença dijous 31 d'agost i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. El PSOE rebutja la proposta de Feijóo de deixar governar el PP dos anys

Alberto Núñez Feijóo proposa a Pedro Sánchez que faciliti la seva investidura per governar dos anys i després convocar eleccions. Els socialistes ja han descartat totalment aquesta proposta que titllen de “cínica”. Sánchez demana que, governi qui governi, els dos partits "es comprometin" a renovar el Consell General del Poder Judicial abans d’acabar l’any.

2. Dos assassinats masclistes en 24 hores

Dos feminicidis més en les darreres vint-i-quatre hores.  Un ha estat a Alzira, al País Valencià, on un policia retirat ha matat la seva exparella. L’altre, a Béjar, Salamanca, on un home ha matat la seva parella. Tenia denúncies des de 2005. Ja són 30 els crims masclistes que s’han produït aquest any a l’Estat. Set aquest agost.  

3. La inflació repunta fins al 2,6% a l’agost

Els preus pugen un 2,6% respecte al mateix mes de l'any passat. Si l’IPC s’acaba confirmant, suposa el segon mes consecutiu a l'alça. Una pujada explicada, principalment, per la pujada dels preus dels carburants.

4. Calma abans de la tempesta

La costa central viu una nova nit amb patacs d'aigua i rierades. Avui, el dia serà de relativa calma amb unes temperatures màximes lleugerament superiors a la dels dies anteriors. Tot això, a l'espera d'un cap de setmana de núvols, pluja i vent.

5. Sant Fèlix ple de gammes extra

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès torna a vibrar amb una diada amb 10 castells de gammes extra. Els Verds i la Colla Joves Xiquets de Valls han brillat descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 9 net, respectivament, en una de les millores diades de la seva història.