Comença el dijous 14 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Cinc milions de persones rebran avui l’alerta de Protecció Civil

Protecció Civil enviarà al llarg d’aquest matí una alerta a través de tots els mòbils que estiguin a l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquest avís forma part d’un simulacre per comprovar si funciona el sistema. La principal característica és un so estrident que només deixarà de sonar quan l’usuari confirma que ha rebut el missatge.

2. El Suprem comença a estudiar avui si revoca els indults als Jordis

El Tribunal Suprem comença a estudiar avui si revoca els indults del govern espanyol cap a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Ho faran a instàncies de Vox i Ciutadans, que van presentar un recurs contra el perdó concedit per Pedro Sánchez. ElNacional.cat explica avui quines conseqüències podria tenir per tots els presos del procés.

3. Suècia mostra reticències amb l'oficialitat del català

Espanya haurà de redoblar els esforços diplomàtics amb Suècia si vol aconseguir la unanimitat necessària per aconseguir l'oficialitat del català. El govern suec, del partit popular, hi ha mostrat reticències a cinc dies de la reunió del Consell d'Europa on s’ha de prendre aquesta decisió imprescindible perquè Junts pugui donar suport a una investidura de Pedro Sánchez.

4. Desconvocada la vaga del futbol femení: comença la lliga

Aquest cap de setmana començarà la lliga F de futbol després que aquesta matinada ha quedat desconvocada la vaga de les jugadores, que demanaven —entre altres— millores salarials. Unes hores abans el Barça femení va rebre la medalla d’or del Parlament amb actuació de The Tyets inclosa.

5. Dijous amb sol i amb alguna tronada al Pirineu

Aquest dijous serà un dia assolellat amb temperatures de fins a 30 °C a les comarques de Lleida. No es preveuen pluges, llevat d’alguna tronada al Pirineu que tampoc deixarà grans precipitacions. Pel cap de setmana hi podria haver un canvi de temps.