El 49% de denúncies que arriben a l'Oficina d'Antifrau són de persones anònimes, segons ha informat la mateixa Oficina en un comunicat amb motiu de la presentació de la Memòria del 2017 al Parlament. Aquest percentatge representa un 62 sobre un total de 126 denúncies rebudes entre gener i setembre del 2018. L'inici de la bústia de denúncies anònimes, en actiu des del desembre de 2017, va ser una de les principals propostes de l'actual director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, qui ha demanat aquest dimecres impulsar una nova llei per a l'Oficina Antifrau a causa de l'"envelliment de l'actual model".

Segons Gimeno, la llei actual, que és del 2008, no s'ajusta als nous projectes que l'Oficina vol posar en marxa; com la millora de la seu electrònica, l'estudi dels riscos de la contractació pública o la reforma de la gestió dels recursos humans. A més, el director d'Antifrau també ha reclamat més competències, especialment en la regulació dels conflictes d'interès. Segons el seu parer, "és més rigorós" que una "institució independent" com l'Oficina Antifrau dirimeixi aquest tipus de problemes que ho faci l'executiu català.

Durant 2017, Antifrau va rebre 154 denúncies, la qual cosa resulta una tendència a la baixa respecte als tres anys anteriors, i la majoria van ser sobre l'activitat dels ajuntaments, un 71%, mentre que la resta van correspondre a assumptes de la Generalitat (8%), les universitats (2%) i altres entitats públiques (2%).