Una quarantena de col·lectius, entitats, sindicats, organitzacions polítiques i plataformes s'han concentrat aquest dijous al vespre davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona per protestar contra la reforma del Codi Penal perquè entenen que empitjora les condicions per a la protesta. Entre les organitzacions que han donat suport a la concentració hi havia la CUP i molts d'altres col·lectius. Centenars de persones s'han aplegat al voltant de la delegació del govern espanyol, que estava fortament custodiada per efectius de la Brimo dels Mossos d'Esquadra. L'edifici de la delegació també estava protegit considerablement per tanques. 

 

 

Segons dades la Guàrdia Urbana, la protesta ha reunit 350 persones que volien expressar la seva disconformitat amb la reforma dels desordres públics, un canvi lligat a la derogació del delicte de sedició. Les entitats convocants demanen que en la tramitació parlamentària de la reforma "no s'agreugin els delictes de desordres públics per garantir l'exercici del dret de protesta", segons figura en el manifest conjunt que han difós les entitats convocants.

17Concentracio delegacio govern reforma sedicio Foto: Eva Parey
Una dona amb una estelada a la concentració | Foto: Eva Parey

Durant la protesta, el portaveu del Sindicat de Llogateres, Enric Aragonès, s'ha dirigit als partits per exigir-los que facin marxa enrere: "O retireu en pròxims dies la intenció criminal de voler acabar amb la nostra lluita o seguirem aquí, amb la mateixa fermesa en la qual ens hem enfrontat a immobiliàries i bancs". "Ho farem contra vosaltres, i no ens tremolarà el pols", ha advertit Aragonès.

Desenes d'entitats convocants

Els manifestants portaven cartells amb missatges com "Prou criminalització", "Tombem les lleis repressives", "Davant la reforma del Codi Penal, prou criminalització de la protesta", i en defensa de l'ecologisme, el dret a l'habitatge, la sanitat pública i la independència, entre altres. Entre els convocants també hi havia Alerta Solidària, l'Aliança de Marees i Moviments Socials, CGT Catalunya, la Coordinadora Moviments Socials i Sindicals de Catalunya, Ecologistes en Acció, Elite Taxi, Irídia, Marea Blanca Catalunya, Marea Pensionista, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Novact i la PAH.

10Concentracio delegacio govern reforma sedicio Foto: Eva Parey
Centenars de persones a la concentració | Foto: Eva Parey

També signen el document la Plataforma 3 d'octubre, la Plataforma Antirepressiva de Barcelona, la Sectorial de Persones Represaliades de l'ANC, el Sindicat de Llogateres, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Tanquem els CIES, la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes i la Xarxa d'Habitatge de l'Esquerra de l'Eixample.