Més de 1400 vehicles han envoltat la presó de Lledoners per denunciar els tres anys de l'empresonament dels Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, ha començat en diversos punts de Catalunya i un total de set columnes s'han dirigit al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada.

Abans de les sis de la tarda, han començat a arribar els primers cotxes i durant tota la tarda més de 1.400 vehicles han circulat al voltant de la presó de Lledoners fent sonar els clàxons amb motiu de protesta. 

"La gent no oblida"

"La gent no oblida que fa tres anys que els 'Jordis' estan aquí tancats", ha dit la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en declaracions al "Tot es mou" de TV3. A causa de la Covid-19, l'Assemblea van haver d'anul·lar l'acte polític a Manresa previst per aquest divendres, però es mostren satisfets amb l'acte a Lledoners que ha fet sentir fer sonar els clàxons perquè els sentin des de la presó.

Paluzie també ha volgut recordar "la tristor d'aquell moment", el 16 de setembre de 2017, quan van empresonar l'expresident de l'ANC i actual secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. "En aquell moment no ens imaginàvem que estarien tres anys a la presó ni que n'haurien seguit tants altres", ha lamentat Paluzie recordant la resta de presos polítics. Tot i això, ha destacat la capacitat de mobilització i resistència de la gent al llarg d'aquests tres anys.

El missatge de Sànchez des de la presó

Tres anys després de l'empresonament dels Jordis, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha volgut enviar un missatge d'ànims des de la presó de Lledoners. "Us animo a no defallir i seguir lluitant com heu fet tots aquests anys per tot allò que el 2017 ens va fer sentir lliures", ha demanat l'expresident de l'ANC en un missatge de veu que ha publicat aquest divendres.

Sànchez ha fet una crida a continuar lluitant tot i la repressió de l'Estat espanyol. "Conjurem-nos a no defallir malgrat els nostres errors i la seva repressió", ha reivindicat.