Amb la data electoral sobre la taula, comencen els sondejos de cara a les eleccions del pròxim 14 de febrer al Parlament de Catalunya. Segons l'enquesta que publica aquest diumenge el diari PúblicoERC guanyaria les eleccions, però l'independentisme no passaria del 50% dels vots. La formació de Pere Aragonès obtindria la victòria amb el 24,1% dels vots i 37 escons.

En concret, segons aquest mitjà, ERC sumaria el 24,1% dels sufragis (2,7 punts més que el 21-D) i passaria de 32 a 37 escons; JxCat perdria tres diputats (de 34 a 31) i la CUP augmentaria de 4 a 7 escons. Això faria que  el bloc arribés al 48,6%, però que reforcés la seva majoria en passar de 70 a 75 escons.

Els constitucionalistes 

Pel que fa a l'altre bloc, l'enquesta de Público pronostica una caiguda en picat de Ciutadans, que s'enfonsaria i perdria més de la meitat dels vots i escons després de guanyar els darrers comicis. En contrapartida, el PP guanyaria 3 diputats i el partit l'ultradreta Vox entraria per primera vegada a la cambra catalana. 

D'altra banda, segons el sondeig, el PSC guanyaria vuit diputats i en faria un total de 25, que el situaria com a segona força política al Parlament amb el 17,0% de vots de l'total  (3,1 punts més que el 21- D). Paral·lelament, els Comuns també tindria més representació fins a arribar als nou diputats.

Sense títol

Imatge: L'enquesta de Público / Público.

 

A més, l'enquesta augura una gran caiguda de la participació, que baixaria 10 punts, d'el 81,6% al el 71,9%, el que suposaria prop de mig milió de vots menys i canvis.