Dues xiquetes han estat assassinades a Castelló suposadament pel seu pare, que posteriorment s'ha suïcidat, segons han informat fonts coneixedores dels fets.

El succés ha tingut lloc aquesta matinada al carrer Riu Adra de la capital i el presumpte parricida, que estava separat de la mare dels menors, tenia 48 anys, segons la informació coneguda fins ara. Les petites, tenien 3 i 6 anys d'edat.

Cap a les 6 hores d'avui dimarts, la Policia Nacional ha requerit la intervenció del Centre d'Informació i Comunicació d'Urgències (CICU) per assistir a diversos ferits als voltants del carrer Riu Adra de Castelló. Al lloc van acudir un Suport Vital Bàsic i una unitat del SAMU, que van confirmar la mort de l'home i de les dues nenes per mort violenta. Així mateix, van traslladar la mare i l'àvia a un centre hospitalari per rebre atenció psicològica.

Al Jutjat de Violència sobre la Dona consten dos procediments contra el presumpte parricida segons una nota oficial del Tribunal Superior de Justícia (TSJ), ambdós procediments contra el presumpte parricida (un d'obert per denúncia per amenaces interposada per la seva exparella i mare de les dues menors i un altre d'obert després de rebre un comunicat mèdic) es van arxivar a petició del fiscal i de la mateixa víctima.

Mentrestant, la diligència policial de valoració de risc de la víctima va donar un resultat de risc baix, segons recull la nota del TSJ. L'investigat, ara mort, no tenia antecedents penals ni li constaven episodis previs de violència doméstica.

25  menors assassinats per violència masclista

La consellera de Justícia de la Generalitat Valenciana, Gabriela Bravo, ha recordat que més de 1.378 dones han estat assassinades per les seves parelles en les últimes dues dècades. De les 35 dones mortes per violència de gènere aquest any, dues d'elles ho van ser al País Valencià i només sis havien denunciat prèviament, menys del 20%. "És un percentatge molt baix -ha dit la consellera- i precisament per això és el nostre deure i la nostra obligació assegurar-nos que l'Administració Pública proporciona tots els elements i eines necessaris per protegir les víctimes, de manera que entenguin que la solució a la seva situació passa per denunciar."

En els últims anys (2013-2018), s'han comptabilitzat 25 morts de nens en casos de violència masclista contra les seves mares. Aquest any 2018 s'ha confirmat un cas a Almeria i uns altres dos s'estan investigant.