El candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, va cobrar entre el 2002 i el 2004 els seus treballs com a actor a través d’una societat, i es va estalviar així el pagament d’impostos. La societat, segons informa ElDiario.es, no va tenir cap treballador i pràcticament no va generar despeses durant el seu primer any de funcionament. Posteriorment, va abonar salaris sense seguretat social.

La societat Detle Producciones SL va ser creada el 22 de gener del 2002, i Toni Cantó n'era el soci majoritari amb un 85%, i tenia com a objecte social activitat de postproducció cinematogràfica, de vídeo i programes de televisió.

Impost de societats enlloc d'IRPF

L’any 2002 la societat va ingressar 104.084 euros i va presentar 134.354 euros de beneficis abans d’impostos, amb només 5.209 euros de despeses d’explotació i sense cap treballador. Aquell any Cantó va presentar el programa Mira, Mira de Canal 9. Per aquests beneficis la societat va abonar el 30% d’impost de societat. Si Cantó hagués facturat a través de l’IRPF com a rendiments del treball, hauria d’haver abonat un 45% en impostos. És a dir, es va estalviar al voltant d’uns 15.000 euros. La societat es va extingir el 2005.

Fonts de Ciutadans citades per ElDiario.es asseguren que la societat de Cantó va produir obres de teatre i va contractar treballadors. Des del partit taronja s’afirma que Cantó va abonar els impostos de manera legal i que mai ha estat objecte de reclamació per part d’Hisenda.

Cantó va passar la investigació interna que Ciutadans va fer a les societats patrimonials i limitades dels seus candidats, posada en marxa pel partit després del cas de l’exministre Màxim Huerta.

El candidat de Ciutadans és administrador únic de dues societats mercantils, una de compravenda d’immobles, neteja i espectacles i una altra de teatre i cinema.