El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i el seu homòleg aragonès, Javier Lambán, tenen una cita amb el ministre de transport José Luis Ábalos. L'objectiu de la reunió es aconseguir el suport del govern espanyol per a la connexió del futur corredor ferroviari Cantàbric amb el corredor Mediterrani. Ambdós presidents autonòmics tractaran de fer efectius els arguments que porten esgrimint des de fa anys, respecte de la importància del corredor Cantàbric en la seva desviació per Saragossa, encara que falta per decidir si connectaria amb el de la Mediterrània a través de la ruta Terol- Sagunt o Tarragona-Barcelona.

Referent a això, Josep Vicent Boira, comissionat del govern de l'Estat per a les obres del Corredor Mediterrani ja va declarar a El Nacional que "Aquests elements de competitivitat territorial hauran d'escoltar al mercat. En el cas del corredor Sagunt-Terol-Saragossa, el gran benefici que té és que estableix una connexió facil, més curta entre la Mediterrània i el Cantàbric, en un eix que tradicionalment ha estat mes oblidat"

Final del termini per a la presentació d'esmenes

El termini de presentació d'esmenes finalitza el dia 13, data en la qual es tancarà el període per presentar modificacions a l'actual esborrany dels pressupostos europeus que repartiran el finançament per als pròxims deu anys.

Lambán i Puig es van citar a Terol el mes de juliol passat per mostrar la sintonia i la determinació de "corregir l'anomalia", com va definir Puig, d'haver marginat el ramal que discorre des de Saragossa Sagunt passant per Terol. Llavors, els dos presidents van destacar el "canvi de sensibilitat" del Govern de Pedro Sánchez envers aquesta infraestructura espanyola.

Fins ara, el finançament per a les actuacions d'aquest eix de connexió entre els dos corredors està a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat, que aquest any va incloure una partida d'alguna cosa més de 300 milions, i de l'aportació de l'Autoritat Portuària de València.