La brega entre Compromís i el PSPV, socis del Govern Valencià, per la gestió de la renda d’inclusió continua tot i que Mònica Oltra, vicepresidenta i consellera responsable d’aquesta iniciativa legislativa i el president  Ximo Puig diuen que han parlat “i coincideixen en cóm s’ha de tractar el tema”. Tot va començar amb l'anunci del PSPV de la ciutat de València de  convertir les seues seus en punts d'assessorament i "acompanyament" en la tramitació de la Renda Valenciana d'Inclusió. No més produir-se la notícia Oltra va llançar un missatge des del seu compte de Twitter en què contestava al missatge dels socialistes anunciant la mesura: "Algú se vos ha colat en les xarxes de PSOE València i ha posat este tuit. Perquè aquest tipus de coses les fan els partits ultres per a generar pleitesies aprofitant-se de la necessitat de la gent. La Renda d'Inclusió la tramiten les i els professionals qualificats dels serveis socials".

Però el socialistes valencians han fet la seua seguida i Sandra Gómez, portaveu del grup municipal a l’ajuntament de València i candidata a l’alcaldia no ha dubtat en publicar al  compter de twitter del partit una foto amb la inauguració del Punt d’inclusió del barri de Russafa

"Si tramiten la renda fora dels serveis socials municipals corren un risc equivalent a vacunar-se fora d'un centre de salut", ha advertit Oltra, en una admonició adreçada també a "posar en valor" els "professionals" d'aquesta branca de l'administració. A ulls de la consellera d'Igualtat, el personal especialitzat en l'atenció social ha estat menystingut d'una forma semblant a les persones que acudeixen a demanar ajuda.

El vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata, també ha animat  la polèmica recordant que les "cases del poble" socialistes van nàixer perquè els qui sabien llegir ensenyaren a qui no en sabia. La seua funció d'ensenyar, d'informar, d'il·luminar els qui ho requerisquen no ha de frenar-se.

Segons dades de la Conselleria d’Igualtat, 4.500 persones han acudir als serveis socials en demanda d'informació sobre la Renda ,només a la ciutat de València, des del passat 23 d’abril.