La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha processat a l'expresident de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas, als empresaris Juan Ferri i José Baldó i unes altres 45 persones per les operacions immobiliàries de la societat Grand Coral a Mèxic pel valor de 750 milions d'euros que van suposar "una autèntica operativa de desfalc" de Bancaja i Banc de València.

En un auto amb data el passat 31 de juliol, la magistrada instructora --que al setembre passarà a formar part de la Sala Penal del Tribunal Suprem-- ha conclòs la instrucció que va començar el juny de 2015 en considerar que els fets són constitutius d'un delicte societari continuat en la seva modalitat d'administració deslleial de gestió fraudulenta del patrimoni social o d'apropiació indeguda i d'un delicte de blanqueig de capitals.

D'altra banda, la jutgessa també acorda el sobreseïment respecte de nou persones investigades a petició de la Fiscalia. A més, cita a les acusacions que en un termini de deu dies sol·licitin l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de les actuacions.