L'Audiència d'Alacant ha condemnat a dos anys i mig de presó l'exdirector general de l'extinta Caja de Ahorros de Mediterráneo (CAM) Roberto López Abad, així com a un any i mig quatre antics consellers pel cobrament irregular de dietes de qui fóra president Modesto Crespo, condemnat al seu torn a nou mesos. Així es recull en la sentència avançada aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, que declara als sis encausats autors d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada.

En canvi, absol quinze antics membres del consell d'administració de la CAM, als quals la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació particular van exonerar de responsabilitat durant el judici, celebrat entre els mesos de juny i juliol, segons informa EFE.

Aquest procediment, referit al cobrament de 600.000 euros en dietes per part de Crespo entre 2009 i 2011, és un dels instruïts per la jutgessa Carmen Lamela de l'Audiència Nacional pel presumpte espoli de la CAM, encara que va ser derivat en el seu moment als jutjats ordinaris d'Alacant.

Acords amb la fiscalia

Crespo va arribar a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions particular i popular, per la qual cosa va admetre haver percebut de forma irregular 600.000 euros bruts com a president de Tinser Cartera SL, una societat participada per la caixa. Després de declarar-se culpable d'un delicte d'apropiació indeguda agreujada, va acceptar una pena de nou mesos de presó, una multa de 9.000 euros i retornar els diners cobrats.

L'Audiència d'Alacant ha validat ara aquell acord i, a més, ha condemnat a cinc processats més: el que fóra director general López Abad i els antics membres de la comissió executiva José Forner, Antonio Gil-Terrón, Luis Esteban i Martín Sevilla. Al primer li imposa dos anys i mig de presó i el pagament d'una multa de 48.000 euros, mentre que els altres quatre implicats han sigut condemnats a un any i mig de presó i a pagar 21.000 euros.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
José Manuel Garayoa
Opinió Ajustament bancari José Manuel Garayoa