En una entrevista recent, la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, declarava que no permetrà que ningú li furte “les banderes” del seu partit, en clara al·lusió a determinades iniciatives ideològiques que està duen el partit Ciudadanos al País Valencià. Puix bé, ara ha anunciat  que el PP valencià "farà tot el possible" perquè el govern central recòrrega “la llei d'imposició lingüística" del Consell després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) haja declarat la nul·litat parcial del Decret de Plurilingüisme de la Conselleria d'Educació, del govern valencià, en considerar que implica discriminació del castellà enfront del valencià a les aules. 

La presidenta del PPCV ha assenyalat que aquesta sentència és "una garrotada judicial a tota la política lingüística del president Puig", que "reconeix el que el PPCV sempre ha defensat; el dret dels pares a triar la llengua en la qual volen educar els seus fills". En aquest context, ha indicat que "diu coses tan importants" com que la llibertat dels pares a l'hora de triar la llengua vehicular dels seus fills: "és la que ha de prevaldre i que els pares no poden ser substituïts, ni per l'administració ni pels consells escolars ni per altres plataformes". 

“Puig fomenta la confrontació”

Bonig diu que "tant el valencià com el castellà han d'estar en el nostre sistema educatiu en proporcionalitat". En aquest context, ha assenyalat que ni el valencià ni el castellà "han sigut mai motius de confrontació fins que va arribar Puig". Aquesta sentència és "un motiu d'alegria per als pares, perquè ha quedat clar que la seua llibertat està per sobre de la imposició que vol l'administració de Puig". En aquest sentit, ha advertit que aquestes decisions del Consell "posen en evidència la seua voluntat de dur a terme el mateix procés de catalanització que va començar fa 20 anys a Catalunya d'imposar una escola amb un model únic a exclusió del castellà sense donar llibertat als pares".

La sentència no afecta les escoles

Davant aquesta sentència del TSJ, la Conselleria d'Educació de la Generalitat recorda que no és ferma alhora que mostra el seu "desacord" amb la decisió del tribunal sobre un decret que, assenyala, "no està en vigor". En aquest sentit, des del departament que dirigeix Vicent Marzà s'explica que el "plurilingüisme educatiu està regulat mitjançant la Llei de Plurilingüisme aprovada el 14 de febrer de 2018 a les Corts Valencianes" i que, per tant, "la sentència comunicada pel TSJ no afecta ni el funcionament normal dels centres educatius ni l'alumnat ni el professorat valencià".