L’ajuntament de València reposarà aquest dilluns la placa que dissabte per la vesprada es va descobrir als Jardins de Vivers per honrar la memòria de Guillem Agullò, jove antifeixista, nascut a Burjassot, assassinat fa 25 anys per un grup d’extrema dreta. La placa fou arrencada  i pintada de roig hores després de que es descobrira com acte de cloenda de la manifestació convocada per diverses organitzacions cíviques i culturals en commemoració del 25 d’abril.

Durant l’acte d’homenatge a Agulló, Joan Ribó, alcalde de València, va donar el suport del consistori a totes aquelles persones que treballen per la convivència i el respecte mutu. Sense pors ni ambigüitats. I per este mateix motiu, l'Ajuntament, digué Ribó, està on hauria d'haver estat ja fa dècades, retent homenatge a la figura de Guillem Agulló en companyia de la seua família, del seu poble, de la seua gent”. Un acte d’homenatge, reivindicatiu i festiu amb la participació i actuació a més d’artistes valencians.

Tal com va  subratllat l'alcalde durant l'acte, “la seua pèrdua no l'oblidarem mai, perquè va ser víctima de l'odi, un odi que no ha deixat d'amenaçar-nos com a poble i que hui encara es fomenta per una extrema dreta que no ha de tindre cap oportunitat d'actuar amb impunitat, ni a casa nostra ni en cap altre lloc del món”.  Ribó també va defensat el caràcter de València com una ciutat “oberta i diversa”. “No hi ha espai per a l'odi –ha afirmat l'alcalde- perquè els valencians i les valencianes el que som i el que volem continuar sent és referent de tolerància, respecte i diàleg. Vint-i-cinc anys després d'un assassinat que tenim molt present en la nostra memòria, volem avançar cap al futur com una societat valenta que s'oposa al terror amb el convenciment que la raó i la pluralitat són més fortes i són majoritàries”.